PRESTASJONER SIDEN 1982

Klubben hvor topp og bredde møtes - hver dag!

Nesodden Taekwondo klubb ble stiftet i 1982 av Bjørn Tangenes og Leslie Bjørkelund som en av de første rene Taekwondo Klubbene i Norge. Klubben er medlem i Norges Kampsport Forbund (NKF) som igjen er et særforbund under Norges Idrettsforbund (NIF).

Nesodden Taekwondo Klubb har rundt 100 medlemmer i alle aldersgrupper fra 6 år og oppover. Vi trener tre kvelder i uken i Tangenåsen Gymsal.

I Nesodden Taekwondo Klubb kan vi tilby trening for forskjellige ambisjonsnivåer. Enten du ønsker mosjonstrening eller høy intensitet finnes det et tilbud hos oss. Vi har også to grupper med barnetrening som er inndelt etter alder og er svært populære.

Nesodden Taekwondoklubb har helt siden 1999 hatt utøvere på forskjellige landslag, og har det også fortsatt. 30 Norgesmestere har klubben fostret innen både frikamp og mønster, som er de to konkurransegrenene i Taekwondo. Øverst på listen av gode resultater står Janike Lai’s bronsemedalje fra U21-EM i 2013, samt bronsemedalje fra Universitets-VM og Julia Fieler’s bronsemedalje fra junior VM (U-18) i 2004. I 2014 tok Martin Maurtvedt H.M. Kongens pokal i Norgesmesterskapet. Klubbens hovedinstruktør, Kjetil Rygh, har tidligere også vært med i landslagets trenerteam innen frikamp.

Det er likevel slik at man ikke trenger å konkurrere med andre for å drive Taekwondo. Fordi vi bruker beltegrader vil alle konkurrere med seg selv om å nå nye grader gjennom treningen og dette er motivasjonen for de aller fleste.

I Nesodden Taekwondo Klubb er vi stolte av vår historie, vårt gode treningstilbud og de gode resultatene vi har hatt gjennom mange år. Velkommen til et morsomt og inspirerende treningsmiljø!

0
Years
of existence
0K
People
trained
0K
Hours
of practice
0
Awards
won

Generelt om Taekwondo

Taekwondo er en gammel koreansk kampkunst, nærmere bestemt ca 2500 år gammel. Det var de gamle koreanske munkene som utviklet denne stilarten til bruk i krigføring. Taekwondotrening som vi kjenner den i dag er litt annerledes enn den var for 2500 år siden, men vi som i dag trener Taekwondo prøver å ivareta alle de gamle skikker og treningsmetoder som ble brukt fra tidligere kjent Taekwondo trening.

Taekwondoutøvere verden over bruker en del gamle skikker som kan virke litt spesielle for “den vanlige mann i gaten”. For eksempel bukker vi når vi går inn/ut av treningshallen, hilser til instruktøren før og etter trening, hilser/bukker til våre partnere før vi gjør par-øvelser og så videre. Slike skikker brukes for å vise respekt og høflighet for hverandre, noe som for øvrig er en veldig viktig del av treningen.

Taekwondo har i de siste årene blitt en stor konkurranseidrett, som for øvrig blir å finne blant de offisielle OL-grenene fra og med år 2000. Det konkurreres internasjonalt i kamp og mønster.

News

Latest News

Sign Up For

Newsletters